100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Vind jouw perfecte autoverzekering bij Independer

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering is niet zo moeilijk. Maar het vinden van de best passende autoverzekering voor jouw situatie, is een ander verhaal. Onze partner Independer maakt het je gelukkig stukken makkelijker. Tijdens het vergelijken van de autoverzekeringen krijg je handige tips. Om het je nog makkelijker te maken, hebben de de onderstaande aandachtspunten voor je verzameld.

Foto van Robert

Robert
Specialist
13-10-2022

Start met vergelijken op Independer.nl 

Aanvullende verzekeringen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen een autoverzekering af te sluiten. Maar voor wie meer bescherming wenst, heeft de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. Enkele voorbeelden zijn de ongevallenverzekering voor inzittenden, schadeverzekering voor inzittenden en de aansprakelijkheidsverzekering.

Met een ongevallenverzekering voor inzittenden wordt er een vergoeding uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij een schadeverzekering voor inzittenden wordt schade aan spullen vergoed, evenals letselschade. Loop je inkomsten mis omdat je tijdelijk niet kunt werken? Dan ontvang je ook daar een vergoeding voor. 

Header 2

Bovenstaande twee verzekeringen zijn echt gericht op het autorijden. De aansprakelijkheidsverzekering wijkt daarvan af. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die je veroorzaakt aan een ander. Fietst je kind per ongeluk tegen de auto van de buren, dan ben je daar via je aansprakelijkheidsverzekering tegen verzekerd. 

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent

Controleer altijd even welke verzekeringen je al hebt. Want een aansprakelijkheidsverzekering is ook buiten je autoverzekering om af te sluiten. Misschien heb je zo’n verzekering al, en hoef je die niet nogmaals af te sluiten. 

Schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting die je op de premie ontvangt. Verzekeraars gebruiken hiervoor de bonus/malusladder. Declareer je geen schades, dan stijg je elk jaar een trede, en wordt je korting weer iets groter.

Declareer je wel een schade, dan verlies je vaak een aantal tredes (malus). In dat geval gaat je premie omhoog. Reken daarom altijd eerst uit wat het kost om de schade te herstellen. Misschien is het goedkoper om de herstelkosten zelf te betalen.

Start met vergelijken op Independer.nl 

Kom je uit een leaseauto?

Heb je jarenlang in een leaseauto gereden en ga je nu zelf een auto kopen? Dan heb je in principe geen schadevrije jaren opgebouwd. Toch heb je kans dat je korting krijgt. Van de leasemaatschappij ontvang je een leaseverklaring. Hierin staat hoeveel jaar je schadevrij hebt gereden.

Je nieuwe verzekeraar kan je op basis hiervan belonen met schadevrije jaren. Informeer hier wel even naar bij de verzekeraar de je op het oog hebt. Niet elke verzekeraar gaat hier op dezelfde manier mee om.

Een Ex Leaseauto Kopen 1170x468 (1)

Dekking

Bij het kiezen van je autoverzekering heb je de keuze uit drie vormen: WA, beperkt casco (WA+) of volledig casco (All-risk). WA is de minst uitgebreide dekking. Deze verzekering is verplicht. Je hebt zelf de keuze om een uitgebreidere dekking te kiezen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie die je betaalt. 

Twijfel je over de dekking? Geen nood. Tijdens het vergelijken geeft Independer je advies over de geschikte dekking voor jouw auto. Dat doen ze onder andere aan de hand van de leeftijd en de oorspronkelijke waarde van je auto. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

Start met vergelijken op Independer.nl