100% onafhankelijk
Sinds 2011
98% beveelt ons aan
Vragen? Bel ons op nummer 072 - 201 9000

Over Autocoach.

Auto kopen geweldig maken

Het is onze missie om auto kopen geweldig te maken. Wij begeleiden je van begin tot eind bij het kopen van een tweedehands auto. Vanaf de zoektocht, tot aan de bezorging aan huis. De beste auto voor jou, tegen de best mogelijke deal. Zonder je zorgen te maken over de technische staat, de koopovereenkomst of je inruilauto. 

De complexe wereld van tweedehands auto’s

Er zijn letterlijk ontelbaar veel partijen die een rol spelen rondom de aanschaf van een tweedehands auto. Hierdoor is het onnodig ingewikkeld geworden voor de meeste consumenten. Een auto koop je immers niet dagelijks.

Miljoenen mensen stellen zichzelf jaarlijks de vraag: Waar moet ik beginnen en wie kan in vertrouwen? Het overvolle aanbod van occasions, portalen, financieringen, garanties, inruil- en verkoopservices en autodealers maken het een complexe branche.  

Uiteindelijk wil iedereen met het grootste gemak, op een plezierige manier, een auto voor de deur die perfect bij je past.  De autobranche kent voor ons geen geheimen. Het is onze passie om jou bij te staan en alles uit de kast te halen, zodat jij blij bent met jouw auto. 

Autocoach, jouw partner voor de aanschaf van elke occasion

De historie van Autocoach

Het idee voor Autocoach ontstond in 2010. Hieronder vertellen we je over onze mooiste hoogtepunten.

2023: De 1.000e auto via full-service online gekocht en bezorgd

Terugkijkend op 2023 zijn we enorm trots op het resultaat. In het bijzonder de 1.000e auto die ongezien op afstand is gekocht en bezorgd bij onze klanten. Hoewel het aandeel full-service nog een klein gedeelte betreft van onze 30.000 klanten groeit deze groep sterk de laatste periode. 

Met een geweldig team, een goede infrastructuur en een fijn proces zijn we in 2023 nog beter in staat geweest om kopers te helpen bij de aanschaf. We zijn achter de schermen ook druk bezig met nieuwe ontwikkelingen die passen bij onze ambities, om in 2024 meer dan 4.000 kopers een geweldige ervaring te bieden bij de aanschaf van hun occasion.

2022: Autocoach nieuwe stijl gaat online

Eind 2022 gaat het nieuwe Autocoach van start. De naam is veranderd van Mijn Autocoach naar Autocoach, er is een nieuwe website, een nieuwe huisstijl en een bijzonder compleet aanbod services:

2021: Het online kopen (en inruilen) van een auto

Een auto kopen is leuk, maar ook spannend. Laat staan dat je jouw volgende auto helemaal ongezien, online koopt. De markt is nog lang niet zover. Wij vinden het daarom heel bijzonder dat een klein deel van onze klanten het al via ons aandurft. In 2021 zijn we klein begonnen, en in 2022 hebben we onze services doorontwikkeld. In 2023 leveren we de 1000e auto af die ongezien gekocht is. De klant ziet de auto dus voor het eerst op het moment dat we de auto voor de deur afleveren. Hoe gaaf is dat. 

2020: Bas Vestering aan boord

In 2020 is Bas Vestering aan boord gekomen, die zijn sporen heeft verdiend met ruim 20 jaar ervaring binnen het familiebedrijf VWE. VWE Automotive is als data- en serviceprovider een begrip in Automotive Nederland en is 40 jaar terug opgericht door zijn vader Ton Vestering.

Met de hulp van Bas wordt Autocoach naar een volgende fase geleid. Achter de schermen wordt gewerkt aan de Full-service propositie waar elke autokoper blij van word. Een expert die altijd jouw belangen centraal stelt, die toeziet op de kwaliteit van de auto, de transactie en ontzorgd waar mogelijk. Het maakt niet waar de auto te koop staat. Met Autocoach koop je altijd zonder verrassingen.

2017: Verhuizing en meer

Mijn Autocoach groeit, en daarom wordt het kantoor in Nijkerk te klein. We verhuizen naar een groter kantoor in Barneveld. 

2017 was ook het jaar dat de ANWB stopte met hun aankoopkeuringen (ANWB Totaalkeuring). Bij Autocoach merkten we dat goed, want het aantal telefoontjes en aanvragen ging omhoog. We zijn er trots op dat deze klanten ons toevertrouwden met hun toekomstige nieuwe auto. 

2014: Meer dan 1.000 aankoopkeuringen in een jaar

Dit jaar hebben we een mooie mijlpaal behaald. Voor het eerste voerden onze keurmeesters meer dan 1000 aankoopkeuringen uit in een jaar.

2013: Landelijke dekking

Na een succesvolle pilot gaat Mijn Autocoach landelijk werken. Dat wordt mogelijk door keurmeesters aan te nemen die verspreid door het land wonen. Daardoor kunnen we vaak binnen 24 uur een auto keuren. Ongeacht op welke plek in Nederland de auto staat.

2011: Pilot in Groningen

In de zomer van 2011 gaat Mijn Autocoach van start. Eerst alleen in Groningen, om de interesse in deze nieuwe dienst te peilen. Een dienst die vooral bestaat uit het uitvoeren van aankoopkeuringen. En die interesse blijkt er te zijn. Vanuit het hele land wordt interesse getoond in de hulp bij de aanschaf van een occasion.

2010: Het idee

De broers Joost en Ernst Zijlstra kwamen op het idee om mensen te helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Dat idee komt bij ze op wanneer Joost en zijn vrouw toe zijn aan een andere auto. Joost, die makelaar is, schakelt de hulp van Ernst in, die een opleiding in autotechniek had gedaan. Ernst gaat mee naar de auto, en onderwerpt deze aan een technische inspectie, zodat Joost en zijn vrouw de auto zonder zorgen aan kunnen schaffen..

“Zouden hier meer mensen behoefte aan hebben?” Deze vraag wordt een jaar later beantwoord.

Meest recente blogs

Foto bij 'Online Occasion Kopen: De Complete Gids voor 2024'

Online Occasion Kopen: De Complete Gids voor 2024

Ben je op zoek naar een betrouwbare tweedehands auto zonder eindeloos langs dealers te hoeven gaan? Dan is online occasion kopen de oplossing voor jou! In deze gids nemen we je mee door alles wat je moet weten over het gemakkelijk en veilig aanschaffen van je volgende auto via internet. Lees meer

Foto van Bas

Bas
Service
10-07-2024

Foto bij 'Budget voor aanschaf tweedehands auto: waar let je op en wat kun je besteden?'

Budget voor aanschaf tweedehands auto: waar let je op en wat kun je besteden?

Wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands auto, dan heb je misschien een bepaald bedrag in gedachten wat je wilt of kunt besteden. Met andere woorden, je hebt een budget. In dit blog helpen we je bij het bepalen van een reëel budget voor jouw auto. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je wilt. Of dat je voor onaangename verrassingen komt te staan! Lees meer

Foto van Ernst

Ernst
Service
02-06-2024

Foto bij 'Tweedehands auto kopen in 2024? Compleet stappenplan waarop te letten bij de occasion aanschaf'

Tweedehands auto kopen in 2024? Compleet stappenplan waarop te letten bij de occasion aanschaf

Ben je op zoek naar een tweedehands auto? Wil je weten waar je op moet letten wanneer je een tweedehands auto koopt? Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor de aanschaf van een tweedehands auto. In dit uitgebreide blog vind je een exclusief stappenplan. We lopen samen met jou door een aantal stappen heen die van belang zijn om de juiste keuzes te maken. Lees meer

Foto van Ernst

Ernst
Service
29-05-2024

Foto bij 'Zo controleer je de kilometerstand van een import auto'

Zo controleer je de kilometerstand van een import auto

“De laatst kilometerstand in ons systeem is 280.000 km, en dat is twee jaar geleden.” Aldus de Duitse medewerker van de Porsche-dealer. Mag jij raden met welke kilometerstand deze Porsche aangeboden werd…. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
05-05-2024

Foto bij 'De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion'

De 11 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een occasion

Om jou te behoeden voor een miskoop hebben we de 11 meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto en wat je eraan kunt doen! Lees meer

Foto van Nick

Nick
Service
17-04-2024

Foto bij 'Een auto met gebreken gekocht? Dit is wat je moet doen [stappenplan]'

Een auto met gebreken gekocht? Dit is wat je moet doen [stappenplan]

Je hebt net voor een flink bedrag een tweedehands auto gekocht. Je hebt er helaas niet lang van kunnen genieten. Vlak na de aanschaf kwamen een aantal verborgen gebreken naar boven. Gebreken die al aanwezig waren voordat je de auto kocht. Ben je nu helemaal kansloos of is er hoop? Ik ga je nu uitleggen welke stappen je moet ondernemen om te krijgen waar je recht op hebt. Lees meer

Foto van Robert

Robert
Specialist
02-04-2024

Meer dan 25.000 autokopers gingen je voor

" Fantastisch geholpen bij de aanschaf van mijn nieuwe tweedehands auto. Absoluut een aanrader! Met Autocoach loop je geen blauwtje."

- Thijs Meeuwsen

"Ben zeer te spreken over dit bedrijf. Ik zou gisteren met de kennis die ik heb van bussen een andere bus kopen. Gelukkig had ik ook een keuring aangevraagd en dat was maar goed ook. Nav de keuring en het verslag heb ik de bus niet gekocht (olielekkage uit het motorblok wat ik zelf niet zag). De kosten van de keuring hebben zich zo absoluut terug verdiend."

- David Breukhoven, via Google

"Voor de 2e keer bij autocoach een auto laten keuren, wat wederom snel en goed is verlopen. Om 13:00 gebeld naar autocoach toen ik wegreed bij de dealer, en om 16:00 was de auto al gekeurd. Professioneel rapport waar ik wederom veel aan heb gehad. Auto uiteindelijk gekocht na positief keuringsrapport! Zeker aan te raden."

- Raymon Dekkers, via Google

"Na alle andere goede reviews gelezen te hebben, Autocoach ingeschakeld om een aankoopkeuring te doen voor de occasion die we op het oog hadden. Dit was een goede keuze, het heeft ons net die extra zekerheid (voor zover mogelijk bij auto's) gegeven om tot aankoop over te gaan. Daarnaast kwamen er wat puntjes uit die ons nog wat hebben opgeleverd in de onderhandeling met het autobedrijf. De communicatie was vlot en prettig, zowel met de back-office als met de expert die de keuring deed. Een prima ervaring."

- Rob van den Brand, via Google

"Ik heb Autocoach als superfijn ervaren. Totale ontzorging op een hele fijne manier. Zeer klantvriendelijk en beleefd. Ze hebben verstand van auto's, luisteren goed naar je wensen en komen zo tot een goed voorstel. Ze schakelen snel en doen wat ze beloven. Ik heb zelf geen verstand van auto's en ik had geen tijd om naar een nieuwe auto te zoeken. Wat ben ik blij met Autocoach. Binnen een paar weken stond een nieuwe auto die helemaal aan mijn wensen voldoet, voor de deur. Mijn oude auto weg en alles geregeld. Full service op zijn best."

- Erik, Rosmalen

"Was op zoek naar een klassieke Mercedes en ben zeer goed geholpen door deze firma. Denken echt met je mee en doen net dat stapje extra voor je. Volgende keer weer Autocoach voor mij!"

- Herman, Veenendaal

"Voor het eerst heb ik gebruik gemaakt van deze service voor begeleiding in het aankopen van een tweedehands auto. Dat verliep uitstekend en is het geld dubbel en dwars waard. Auto zoeken dan eerst een screeningsrapport en na de aankoopkeuring eveneens een uitgebreid rapport en je wordt ook gebeld door de keurmeester met de bevindingen. Bedankt!!!"

- A.J de Kort, Waddinxveen

"Autocoach heeft mij vakkundig begeleid in de zoektocht naar een nieuwe auto (BMW). Ze hebben hierbij veel werk uit handen genomen door de markt scherp in de gaten te houden en diverse modellen aan een stevige screening (vooraf) en keuring (op locatie) te onderwerpen. Dit proces heeft meermaals een miskoop voorkomen!"

- Jelle, Nijmegen

Team

Foto van Arjen

Arjen
Techniek

Foto van Bas

Bas
Service

Foto van Bob

Bob
Service

Foto van Daan

Daan
Service

Foto van Edward

Edward
Techniek

Foto van Egbert

Egbert
Techniek

Foto van Eric

Eric
Techniek

Foto van Frank

Frank
Service

Foto van Joost

Joost
Techniek

Foto van Lars

Lars
Service

Foto van Marcel

Marcel
Service

Foto van Marko

Marko
Techniek

Foto van Nick

Nick
Service

Foto van Robert

Robert
Specialist

Foto van Ruud

Ruud
Techniek

Onderdeel van ons team worden?

Autocoach | Servicemedewerker | Expert auto in- en verkoop
40 uur per week, Heerhugowaard

Autocoach | Keurmeester | Expert autotechniek
Fulltime, parttime, ZZP, Nederland

Autocoach | Junior online marketeer
Stageopdracht / dienstverband, Heerhugowaard

Contact

Naar contact →